maanantai 24. maaliskuuta 2014

Nimien linjaaminen

Virtuaalimaailma ja nimien linjaaminen. Tai sukurutsaaminen, jos niin haluatte, ihan sama minulle. Virtuaalimaailma tuntuu kammoavan saman nimen esiintymistä sukutaulussa ihan yli kaiken, jos kyse ei ole harvinaisemmasta rodusta, joille ei löydy sitä kuksimiskaveria, jos sukutaulussa ei ole samoja nimiä. Ionicin blogista löytyy teksti, jossa asiaa on objektiivisemmin tarkasteltu ja parempi selvitys koko hommasta, mutta tämä onkin henkilökohtaisten patoutumien purkamista eikä niinkään asian tutkailua eri kanteilta.
Repikääs siitä pelihousunne sitten.

Joka tapauksessa, en ole ikinä ymmärtänyt miksi se linjaaminen on virtuaalimaailman virtahepo makuuhuoneessa. Virtuaalimaailmassa hevosilta ei periydy eteenpäin mitään hyvää, minkä vuoksi linjata, mutta eipä mitään pahaakaan, miksi ei linjata. Joten kysynpä tässä: miksi ei linjata? Koska sukurutsaaminen on paha paha paha ja uudet nimet hyvä hyvä hyvä? Kyllä, uudet nimet ovat hyvä, jotta saadaan uusia sukuja, tästä olenkin jo avautunut, mutta jos minulla on aivan helvetin kiva hevonen, jonka haluan sukutauluun vaikka sitten useamman kerran, niin miksi ei?

Virtuaalihevosen ainoa periytyvä ominaisuus on sukutaulu. Joskus sama nimi kahteen kertaan näyttää siellä pahalta, joskus ei. Joten tällä perusteella lähtekäämme risteyttämään sisaruksia!!1!1!!!1!
No vittu ei se nyt niinkään ihan mene. Mutta linjata aion, jos satun haluamaan. Otan esimerkin. Anarchy in UK on ehkä idiootein, typerin ja paskin esteratsu vähään aikaan. Oikeasti tuollainen tamma olisi jo kuusi metriä mullan alla tai vielä parempi, leivän päällä maistumassa hyvältä, mutta niin vain aiomme sitä Susirajassa tunkea sukutauluun niin, että kys. hevonen on sekä iie., että eee. Ja hyvä tulee! Mutta koska hevoselta ei periydy mitään hyvää saati huonoa, sillä ei ole mitään muuta merkitystä, kuin että se on kivan näköinen!

Ai saatana kun tässä tekstissä oli vielä pointtikin joskus.

Joka tapauksessa. Jos IRL nimiä kerrataan sukutaulussa siksi, että saataisiin ne Vieterin hyvät ominaisuudet mahdollisimman hyvin esiin, miksi samaa ei voida ajatella tehtävän virtuaalimaailmassa? Miksi ylipäätään etsiä sille Kerkkostiinalle sellaista ja sellaista oria, jos sillä ei oikeasti ole mitään väliä? Kyllähän nämä ponit ovat pelkkä bittikasa, mutta hiton paljon hauskempaa niiden kanssa puljaaminen on, kun niitä ajattelee vähän muunakin kuin nollina ja ykkösinä.

Summa summarum. Linjatkaa niitä nimiä, sukurutsatkaa, aivan mitä tahdotte! Jos teillä on kiva hevonen, jonka katsotte periyttävän erityisen vahvasti hypää hyppyä, niin linjatkaa jos mieli tekee! En minä karsasta hevosta, jonka suvussa hieno hevonen on vaikka 2+3, jos sen jälkeläisetkin ovat olleet hienoja - se on silloin periyttäjä, olkoonkin, että omistajahan sen päättää, miten hieno hevosesta tulee. Vaan näin päin ajateltuna on kyllä saatanan tylsä harrastus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti